Provimet në Indi: Zhvishen në brekë, që të mos kopjojnë

Indian army candidates sit in their underwear in a field as they take a written exam after being asked to remove their clothing to deter cheating during a recruitment day in Muzaffarpur on February 28, 2016. India's army made candidates at a recruitment day in Bihar take a written exam in their underwear to prevent them from cheating, reports said March 1, after a spate of exam cheating scandals in the eastern state. AFP PHOTO / STR / AFP / STRDEL (Photo credit should read STRDEL/AFP/Getty Images)

Në Bihar të Indisë, kandidatët për ushtarë janë detyruar të zhvishen vetëm në brekë, që të mos kenë prej nga të kopjojnë teksa përfundojnë testin me shkrim.

Në fotografinë e botuar në Indian Express, shihen dhjetëra meshkuj këmbëkryq, teksa plotësojnë testet të mbikëqyrur nga ushtarët në uniformë.

Indian army candidates sit in their underwear in a field as they take a written exam after being asked to remove their clothing to deter cheating during a recruitment day in Muzaffarpur on February 28, 2016. India’s army made candidates at a recruitment day in Bihar take a written exam in their underwear to prevent them from cheating, reports said March 1, after a spate of exam cheating scandals in the eastern state. AFP PHOTO / STR / AFP / STRDEL (Photo credit should read STRDEL/AFP/Getty Images)

Kjo formë e pazakontë e nënshtrimit të testimit është arsyetuar nga autoritete ushtarake si “parandalimi më i mirë nga kopjimet”.

“Me rastet e shpeshta të kopjimit përmes letrave dhe pajisjeve të mençura, e kemi zgjedhur këtë formë që të zbulojmë dijen e secilit”, thuhet në deklaratën e ushtrisë.

Shiko Videon:

Provimet në Indi on Vidnews.

SHPËRNDAJE