Qepë të kuqe për një shëndet më të mirë

Qepët janë një produkt shumë i përdorur nga të gjithë. Që në kohët e lashta, popujt e ndryshëm e kanë përdorur qepën si mjet që përmirëson cilësinë e jetës, duke parandaluar sëmundje dhe probleme të tjera të shëndetit.

Qepër kanë shumë vlera ushqyese, përmbajnë një sai të madhe të proteinave dhe vitaminave. Disa nga benefitet e qepës së kuqe i keni më poshtë:

Zvogëlojë rrezikun e kancerit- Qepët përmbajnë disa përbërës, që u japin atyre vlera detoksifikuese dhe i largojnë subsancat kancerogjene nga trupi.

Zvogëlojnë rrezikun e diabetit- Qepët janë fanstastike në uljen e rrezikut nga diabeti.

Shëndet më i mirë kardiovaskular- Qepët janë të pasura me antioksidantë, i cili neuralizon radikalet e lira, që janë përgjegjëse për dëmtimin e qelizave.

Imunitet më i fortë- Qepët e kuqe sigurojnë një imunitet më të fortë duke reduktuar inflamacionin dhe infeksionin.

Redukton rrezikun e mpiksjes së gjakut- Mpiksja e gjakut brenda arterieve, është shumë i rrezikshëm sepse mund të shkaktoj sulm në zemër. Konsumimi i qepëve të kuqe redukton rrezikun nga ky problem.

Përmirëson kualitetin e gjumit- Qepët përmiresojnë cilësinë e gjumit, duke parandaluar prodhimin e homocistinës, që është një aminioacid që prodhon sertoninës dhe dopaminës. /Gazeta Express

SHPËRNDAJE