Qytetarët e Prishtinës rrëfejnë për ditët e luftës dhe jetën e vështirë në kryeqytet 

Kishte vendosur të mos e lë Prishtinën. Megjithë rrezikun nga serbët, Shefki Muqolli e kaloi tërë periudhën e luftës këtu në lagjen Ulpiana.

Përballë banesës së tij ishte vendosur shtabi i ushtrisë serbe.

Ai për T7 tregon përjetimet e tij gjatë bombardimeve të NATO në vitin 1999.

“Kemi pas probleme…por i kemi tejkalu…”.

Në këtë banesë 70 metra katrorë kanë jetuar 19 persona dhe problemi më i madh për Muqollin ishte se si t’i ushqej ata.

“Pritnim në radhë me ble bukë”.

Megjithatë Muqolli tregon se asnjëherë nuk e humbi shpresën që liria një ditë do të vij për shkak të UCK-së e shteteve mike.

SHPËRNDAJE