Rakiq: Serbët nuk frikësohen nga presioni i Prishtinës

Të gjitha presionet e ashpra që Prishtina po bën ndaj komunitetin serb në Kosovë nuk do të frikësojë serbët në mënyrë që ata të largohen nga shtëpitë e tyre. Kështu ka deklaruar kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq.

Ai në një intervistë për gazetën serbe “Politika”, ka thënë se mbështetja më e madhe për serbët në Kosovë është një mesazh i qartë për presidentin Aleksandar Vuçiq nuk do të lejojë dëbimin e serbëve.

Përpjekjet e Prishtinës që maksimalisht të pengojnë jetën e serbëve në Kosovë nuk ndalet, Rakiq tha, duke marrë shembuj të siç thuhet “masave të njëanshme, ndërhyrjeve të dhunshme, akuzave të rreme kundër serbëve të shquar, paralajmërime për marrjen e “Trepçës”.

“Unë dua që qytetarët ta dinë që ne nuk do të pajtohemi vullnetarisht që jeta në Kosovë të ndalet. Me një Serbi të fortë dhe mbështetje të drejtpërdrejtë me Qeverinë tonë të Serbisë, ne kemi arritur për të parandaluar skenarin e Prishtinë pasi që është menduar që serbët për shkak të të gjitha presioneve t’i lënë shtëpitë e tyre”, tha ai

SHPËRNDAJE