Rreziku i madh konkret nga djersitja për shëndetin e grave

Miliona gra mund të mos jenë të vetëdijshme se djersitja e tepërt është një nga simptomat kryesore të një infarkti.

Hulumtimet kanë treguar se përafërsisht 180.000 njerëz në Britaninë e Madhe pësojnë infarkt dhe nuk trajtohen. Prej tyre, vetëm 57% e kanë ditur se djersitja është një nga simptomat e këtij çrregullimi, shkruan Dailymail.

“Ekziston një konceptim i gabuar në lidhje me simptomat e një infarkti”, tha Sarah Brewer, pjesëmarrëse e hulumtimit. “Kjo mungesë e informacioneve mund t’u kushtojë njerëzve me jetë”, shtoi ai.

Dhimbja e kraharorit është një nga shenjat e një infarkti. Autoritetet shëndetësore paralajmërojnë se edhe kollitja dhe frymëmarrja e vështirësuar janë shenja të këtij problemi.

Ky çrregullim zakonisht i prek njerëzit të cilët vuajnë nga sëmundjet kronike të zemrës nga shtypja e lartë e gjakut, si dhe nga diabeti.

Shumica e grave mendojnë se vetëm meshkujt janë të rrezikuar nga ky çrregullim, mirëpo sipas shkencëtarëve dhe studimeve të fundit simptomat dhe probabiliteti i prekjes nga infarkti është i njëjtë si te gratë ashtu edhe te meshkujt. /gazetaexpress

SHPËRNDAJE