Sejdiu tregon pse Rugova nuk u varros me ceremoni nga garda e TMK

BERLIN - MAY 06: Kosovo President Fatmir Sejdiu arrives at Bellevue Palace on May 6, 2010 in Berlin, Germany. Sejdiu is on an official visit to Germany. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Ish-presidenti Fatmir Sejdiu në prag të 13 vjetorit të vdekjes së Presidentit Rugova, ka thënë se barra për dështimin e përcjelljes së Rugovës për në banesën e fundit me ceremoni nga TMK-ja, mund të bie mbi Agim Çekun dhe Nuredin Lushtakun.

Sejdiu, në RTV Dukagjini, ka thënë se Shërbimi Policor i Kosovës pas refuzimit të FSK-së ka kryer me përgjegjësi detyrën në përcjelljen e Presidentit Rugova për në banesën e fundit. “Ideja ka qenë që Rugova të përcillet me gardë, sepse garda në fushëveprimin e saj e ka edhe këtë punë, sidomos kur është në pyetje përcjellja e burrështetasve siç ishte Presidenti Rugova.

E di që ka qenë një hezitim, apo pengesë e drejtpërdrejtë dhe atëherë kjo përgjegjësi është marrë nga njerëzit e Shërbimit Policor të Kosovës. Kanë kryer punën e tyre, unë them me përkushtim”, është shprehur Sejdiu.

Pasardhësi i Rugovës në presidencë ka thënë se refuzimi i TMK-së ishte i çuditshëm, sidomos në kohën kur Kosova ishte në zi. “Shërbimi Policor i Kosovës e ka përmirësuar këtë lëshim. Por përcjelljen e kanë bërë me nderë edhe populli i Kosovës”, tha Sejdiu.

Theksoi se përgjegjësia për këtë vepër mund të bie mbi Agim Çekun sepse në atë kohë ai ishte Komandant i Përgjithshëm i TMK-së.

“Njerëzit që kanë qenë në TMK e kanë penguar dhe dikush pas shpine. Agim Çeku mund të ketë barrën sepse ka qenë komandant aty. Nuredin Lushtaku ka përgjegjësi sepse ka qenë komandant i gardës”, tha ndër të tjera Fatmir Sejdiu

SHPËRNDAJE