Shefqet Krasniqi: Ma mirë me vdek vajza jote, sesa të martohet me të krishterë

Një prind mysliman pyeti hoxhë Shefqet Krasniqin, se çfarë duhet të bëjë ai, pasi që vajza e tij ishte e martuar me një të krishterë.

Por përgjigjja e hoxhës ka qenë e papritur dhe shumë e rëndë. Hoxhë Shefqeti, ka thënë se më mirë është që ti vdes vajza, se sa të martohet me një krishterë pasi sipas tij vajza i kishte “dale dore”. Dr. Shefqet Krasniqi Shkollën fillore e kryen në vendlindje, ndërsa të mesmen në Medresenë “Alauddin’’- në Prishtinë.

Me 1986 shkon në Medinne të Arabisë Saudite, ku përfundon studimet në Fakultetin e Gjuhës dhe Letërsisë arabe. Hoxhe Shefqeti është nderuar dhe në Kosove ku 5.5 km nga qendra e Prishtinës ka një rruge që quhet “Shefqet Krasniqi”

SHPËRNDAJE