Shikoni reagimet: Deputetja shkon në parlament gjysmë e zhveshur

Viti që po lëmë pas ka qenë i mbushur plot me ngjarje dhe zhvillime të forta. Një prej politikaneve që ka ndezur më së shumti debate në 2019, ka qenë edhe 43-vjeçarja, Paulinja Da Silva

Politikania shkaktoi debate të shumta për shkak të veshjes me dekolte të hapur gjatë ceremonisë së betimit në parlamentin e Brazilit, në muajin shkurt.

“Gjinjtë e trazirave”, shkruanin gazetat, pasi deputetja nga Santa Katarina u shfaq me bluzën shumë të hapur, në vendin ku ka pasur debate të shumta për dhunën ndaj grave.

Deputetja 43-vjeçare, Paulinja Da Silva, nënë e dy fëmijëve tha se kishte dalë dyqaneve për të blerë një veshje enkas për ceremoninë dhe ky i ishte dukur më i përshtatshmi.

Ajo i akuzoi qortuesit se komentet dhe kërcënimet e tyre vinin për shkak të kulturës “maço” dhe seksiste të vendit, e bazuar në paragjykime.

Ajo i këshilloi debatuesit të merreshin me të veshurit me kravata që vjedhin fonde, pasi ajo vetë do të vazhdojë të vishet si t’i dojë qejfi.