SHKELJA E PRIVATËSISË: Facebook gjobitet me 100 milionë euro!

Këtë herë është një gjyq në Belgjikë dhe gjykata ka sjellë një vendim sipas të cilit Facebook është i detyruar të paguajë një gjobë prej 250,000 euro në ditë (deri në maksimum 100 milionë euro) për shkeljen e privatësisë së përdoruesve.

Pas një vendimi të pafavorshëm nga gjykata në Gjermani lidhur me shkeljen e privatësisë së përdoruesve, Facebook humbi një tjetër gjyq në të njëjtën bazë.

Këtë herë ishte një gjyq në Belgjikë dhe gjykata vendosi sipas të cilës Facebook është i detyruar të paguajë një gjobë prej 250,000 euro në ditë (deri në maksimum 100 milionë euro) për shkeljen e privatësisë së përdoruesve.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje të plotë ⤵)

Facebook është i detyruar të fshijë të gjithë informacionin e përdoruesit belg të mbledhur nga ana tjetër.

Mark Zakerberg, 33 vjeç, me një pasuri prej 71 miliardë dollarësh, i cili është një nga njerëzit më të pasur në botë./gazetametro

SHPËRNDAJE