Shqipëria bën pjesë në vendet më pak fetare në boptë (Lista e shteteve)

Institucioni “Gallup International”, ka bërë një hulumtim për vendet më pak fetare në botë dhe vendet që janë fetare.

Sipas sondazheve të marra në vitet 2008, 2009 dhe 2015, secili është pyetur nëse ndiehen fetar apo jo, shkruan “The Telegraph”.

Sipas sondazhit, pesë vendet që janë më së shumti fetare janë, Etiopia, Malavi, Nigeri, Sri Lanka dhe Jemeni. Ndërsa në top listën e vendeve më pak fetare janë Kina, Japonia, Estonia, Suedia dhe Norvegjia. E në listën e vende më pak fetare në botë është edhe Shqipëria. /Insajderi.com/Veriu.info

20 vendet më pak fetare në botë:

Kina

Japonia

Estonia

Suedia

Norvegjia

Çekia

Hong Kong

Holanda

Israeli

Mbretëria e Bashkuar

Zelanda e re

Australia

Azerbajgjani

Bjellorusia

Kuba

Gjermania

Vietnami

Spanja

Zvicra

Shqipëria

20 vendet më fetare në botë:

Etipoia

Malavia

Nigeria

Sri Lanka

Yemeni

Burundi

Djibouti

Mauritani

Somalia

Afghanistani

Comoros

Egjipti

Guinea

Laos

Myanmar

Kambogjia

Kameroni

Jordania

Senegal

Qadi.

SHPËRNDAJE