Si do të ishte bota pa myslimanët? Kjo është përgjigja brilante

Terrorizmi nuk lidhet me myslimanët domosdoshmërisht dhe ky perceptim i gabuar duhet të zhduket.

Por pyetjes së mësipërme i jep përgjigje më së miri kjo listë me disa nga gjërat që janë zbuluar, ndërtuar apo zhvilluar nga myslimanët dhe bota e islamit në vite:

Kafeja

Kamerat (kamera e parë optike)

Fizika eksperimentale

Loja e shahut

Sapuni

Parfumi

Kanalet vaditës

Valvulet, pistonat

Drynat me kombinime

Inovacionet arkitektonike

Bisturinë dhe mjetet e tjera operacionale

Anestezinë

Mullirin me erë

Kurën ndaj lisë së dhenve

Stilografin

Sistemin numerik

Algjebrën/ Trigonometrinë

Kriptologjinë moderne (sistemin e ndërlikuar të numrave në kompjuter)

3 vaktet e ditës

Syzet prej kristali

Tapetet

çeqet

Kopshtet e zbukuruara për meditim

Universitetin

Optikën

Notat muzikore

Furçën e dhëmbëve

Spitalet

Dushin

Thurjen

Pijet joalkoolike

Buzëkuqin dhe lapsin e syve për vajza

Operacionet plastike

Kaligrafinë

Parashutën

Përpunimin e letrës

SHPËRNDAJE