Studimi i ri: Çokollata e zezë arrin ta parandalojë edhe diabetin

Çokollata e zezë mund të parandalojë diabetin. Sipas një studimi të ri,kjo gjë vjen falë një pëbërësi të rin që zmadhon sekrecionin e insulinës nga disa qeliza specifike.

Përbërësi gjendet në kokrrat e kakaos, dhe njihet si monomer epicatechin

Përbërësi redukton dukshëm obezitetin duke bërë të aftë kafshët të përballojnë nivelet e larta të glukozës në gjak. Ky studimi është kryer momentalisht vetëm tek kafshët, por gjithsesi mbetet e dobishme.

Por nësë konsumoni 100 gram çokollatë të errët në ditë mund të përshpejtoni metabolizmin e trupit nëpërmjet glukozës.

SHPËRNDAJE