Surroi: Vuçiq betohet në Kushtetutën që zotohet se do ta ruajë “Kosovën e Metohinë”

Publicisti, gazetari dhe shkrimtari Veton Surroi shkruan se sot betohet solmenisht Aleksandër Vuçiq si president i Serbisë.

Ai shkruan se edhe pas shtatë vjetësh bisedime, Vuçiq do ta lexojë tekstin në Kushtetutën e Serbisë, që ‘zotohet për ruajtje të sovranitetit të tërësisë terrotiriale të Serbisë, përfshirë edhe Kosovën”.

Surroi shkruan:

Sot betohet solemnisht , Aleksandar Vuçiq. presidenti i ri i Serbisë dhe partneri i deritanishëm i pushtetit të Kosovës në bisedimet e Brukselit. Pas shtatë vjet bisedimesh, teksti i betimit të cilin do ta lexojë sot është ky:

“Betohem se do t’ia përkushtoj tërë fuqinë ruajtjes së sovranitetit dhe tërësisë së territorit të Republikës së Serbisë, përfshirë edhe Kosovën e Metohinë si pjesë të veten përbërëse…”

SHPËRNDAJE