Tadiq: Arrestimi i Gjuriq, skenar i Thaçit dhe Vuçiqit

Kreu i Partisë Socialiste Demokratike (SDS) Boris Tadiq ka publikuar një letër të hapur për publikun duke thënë se arrestimi i Marko Gjuriq në Mitrovicë i ngjan filmit “Performanca e Hamletit dhe Zonja Dona”.

Tadiq u shpreh përmes një deklarate se Drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq dhe përfaqësuesit e Listës Serbe vullnetarisht morën role në teatër, dhe se pjesëmarrja e përfaqësuesve të pranuar nga ana tjetër, ishin Hashim Thaçi dhe Ramush Haradinaj, raporton “Beta”

“Ngjarja e djeshme është vetëm një gjurmë e pritur në një sërë shfaqjesh të tilla, prandaj pritet që vetë Vuçiq të njoftojë më parë sesionet urgjente të Këshillit të Sigurisë Kombëtare dhe mediat e regjimit tashmë kanë shkruar përshkrimet e ngjarjeve para se të ndodhë skenari para performancës,” tha ish-presidenti i Serbisë.

Tadiq tha se ishte e qartë se ardhja e delegacionit serb në Mitrovicë nuk u miratua, gjë që, siç vuri në dukje, ishte pasojë e nënshkrimit të marrëveshjes së Brukselit.

“Në Beograd dhe Prishtinë kemi një patriot të fuqishëm profesional në pushtet, pa ndonjë strategji dhe vizion të paqes dhe pajtimit, që çon në idenë e vetme që forcon pushtetin dhe fuqinë autokratike si bazë për sigurinë e tij,” tha Tadiq duke shtuar se një politikë e tillë do të dëmtonte Shqiptarët, serbët dhe vetë Bashkimin Evropian.

Ai vlerësoi se Presidenti Vuçiq kishte “një taktikë të bazuar në ndezjen e zjarreve dhe konflikteve nacionaliste me Kroacinë, Bosnje dhe Hercegovinën, Maqedoninë dhe tani me Kosovës, qëllimi i së cilës është mbledhja e kombit rreth imazhit të “udhëheqësit shpëtimtar”.

SHPËRNDAJE