Vucic e pranon për herë të parë: E kam marr planin e Perëndimit për Kosovën

Presidenti serb, Aleksandar Vucic, e ka pranuar për herë të parë se ka marrë planin e fuqive perëndimore për zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

Ai ka thënë se më një pjesë të planit nuk është i kënaqur, transmeton GazetaMetro.net

“Serinë dhe mua nuk e kërcënon askush. Ka 5 vite që bëhet presion mbi Serbinë sepse Perëndimi do pavarësinë e Kosovës. Ne nuk e dëshirojmë këtë”, ka deklaruar ndër të tjera Vucic

Ai theksoi se “e kemi një plan të caktuar, por me disa detaje nuk jam i kënaqur”.

“Ne kërkojmë zgjidhje kompromisi dhe të merren parasysh interesat e serbëve në Kosovë, por edhe interesat e Repulikës së Serbisë”, tha ai.

Vucic pritet të publikojë në fillim të muajit qershor platformën e tij për zgjidhjen e çështjes së Kosovës. /gazetametro.net

SHPËRNDAJE