VV e LDK ende pa marrëveshje, deputetëve të rinj u ecin rrogat

Mos formimi i qeverisë ka paralizuar edhe punën e Kuvendit. Ani pse deputetët kanë filluar të paguhen, ata nuk kanë bërë asnjë punë që nga dita e konstituimit të kuvendit.

Mirëpo, nënkryetarja e kuvendit Arbërie Nagavci ka thënë se besohet që shpejt do të nis puna për formimin e komisioneve.

Formimi i qeverisë së re po ia pamundëson kuvendit funksionalizimin dhe nisjen e punës së komisioneve

Rroga po ju ec në llogari, por deputetët e Legjislaturës së shtatë ende nuk kanë filluar të ushtrojnë postin e tyre.

Ngecja në formimin e qeverisë së re po ia pamundëson funksionimin edhe Kuvendit të Kosovës.

Institucioni legjislativ edhe pse është konstituar nuk po vepron.

Kësisoj është stopuar edhe formimi i komisioneve parlamentare e mbajtja e seancave plenare.

Në anën tjetër nënkryetarja e Kuvendit, Arbërie Nagavci thotë që beson shpejt se do të nis puna për formimin e komisioneve.

Ndërkohë Nagavci thotë që Vetëvendosje ende nuk e ka diskutuar çështjen e përzgjedhjeve të komisioneve në kuvend.

Në anën tjetër një hap tjetër i rëndësishëm drejt funksionalizimit të komisioneve është edhe ndarja e grupeve parlamentare.

Deri më tani në kryesi emrin për shef të grupit parlamentar e ka dërguar vetëm Partia Demokratike e Kosovës.

Bedri Hamza pritet t’i përfaqësojë deputetët e PDK-së në legjislaturën e shtatë.

Ndërkaq konstituimi i kuvendit është bërë me datën 26 dhjetor.

Që nga ajo kohë ai që shihet aktiv në takime e vizita është kryeparlamentari i ri, Galuk Konjufca.

SHPËRNDAJE