Zgjidhet problemi i baterisë së telefonave të mençur

Mund të jeni jashtë në qytet dhe nuk ka asgjë më irrituese sesa të ju harxhohet bateria e telefonit.

Qoftë telefon i mençur, tablet, e-book apo tjetër, ajo ju shkëput nga bota digjitale.

Hulumtuesit në Universitetin e Drexel kanë kombinuar materiale të baterive tradicionale me kapacitet të madh, që nuk kanë nevojë të mbushen rrymë, por lirojnë energji, transmeton Klan Kosova.

Ata kanë krijuar një material që quhet MXene. Ky material bën baterinë me superfuqi dhe superkapacitet çka bën që pajisjet të mbushen shumë shpejt me rrymë.

SHPËRNDAJE