ZYRTARE: CAS merr vendim pozitiv për Manchester Cityn, ja detajet

Manchester City e ka rrëzuar me sukses kërkesën e UEFA-së për ndalimin e tyre dy vjeçar nga garat evropiane.

Gjykata e Arbitrazhit për Sport (Cas) njoftoi se klubi është pastruar nga “akuzat e UEFA-së” të hënën dhe se City do të luajë në garat evropiane pa problem dhe normalisht.

Organi i Kontrollit Financiar të Klubit të Uefa (CFCB) lëshoi ndalimin në shkurt pasi skuadra City kishte kryer “shkelje serioze” të rregullave të Fair Play Financiar (FFP) midis 2012 dhe 2016.

Gjoba fillestare e Cityt prej 30 milion euro (26.9 milion £) është ulur në 10 milion euro.