Albin Kurti paralajmëron Vladimir Putinin në lidhje me Kosovën

Kandidati për kryeministër nga Lëvizja Vetëvendosje, Albin Kurti, po thotë se presidenti rus, Vladimir Putin po dëshiron destabilizim e situatës në Kosovë.

Kuri ka thënë se dështimi i Putinit për të destabilizuar situatën në Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi, tani përpjekja e tij është Kosova dhe Bosnjë e Hercegovina.

Ai po thotë se këtë nuk do ta lejojnë dhe se ata që janë kundër zgjerimit të Bashkimi Evropian, po i ndihmojnë përpjekjes së Rusisë për ta trazuar Ballkanin Perëndimor.

“Kundërshtarët e zgjerimit të BE-së po konkludojnë me përpjekjet e Putinit për të destabilizuar Ballkanin Perëndimor, Putin është veçanërisht i zemëruar pasi ai dështoi në Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi, dhe

tani po stërvit zhurmën e tij për Kosovën dhe Bosnjën, ku ai do të dështojë përsëri”, tha Kurti në një intervistë për televizionin turk, TRT World.

Më poshtë keni edhe një pjesë nga mund ta ndiqni një pjesë të intervistës së tij në gjuhën angleze.