Ambasada amerikane vjen me një lajm asapak të mirë për Ramush Haradinajn dhe Shpejtim Bulliqin!

Për Ambasadën e SHBA-së në Prishtinë raportimi i së hënës i anëtarëve të Komisionit për Shënjimin e Kufirit me Malin e Zi është i pabazuar, çorientues dhe i gabueshëm.

Ata kanë rekomanduar se vënia në dyshim e Marrëveshjes dhe zvarritja e procesit të ratifikimit kërcënojnë marrëdhëniet e Kosovës me fqinjët e saj dhe me BE-në dhe e lënë vendin të izoluar

Vetëm një ditë pasi Komisioni i Ri për Shënjimin e Kufirit me Malin e Zi raportoi para Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane, ka reaguar Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), me ç’rast raportimin e këtij Komisioni e ka cilësuar si zhgënjyes.

Në këtë reagim thuhet se Komisioni ka ofruar pohime krejtësisht të pasakta dhe të gabueshme. Mirëpo, anëtarët e Komisionit për Demarkacionin, duke mos i komentuar këto deklarata, kanë thënë për “Zërin” se Komisioni nuk ka shkuar të raportojë për të gjetura të reja para Komisionit për Integrime Evropiane, porse të tregojë rreth punës që ka bërë ish-Komisioni paraprak.Komisioni i ri i drejtuar nga Shpejtim Bulliqi para dy ditësh tha se ish-Komisioni ka zhvendosur kufirin me Malin e Zi, duke bërë kështu që Kosova të humbë territor, ndërsa sipas një komunikate për medie nga Ambasada e SHBA-së, marrëveshja aktuale paraqet një version të saktë dhe të konfirmuar.