BMW M2 i ri në fund të vitit 2022

BMW Seria 2 Coupe e re (emërtimet e brendshme G42) do të ketë premierën më vonë këtë vit, ndërsa gjenerata e dytë BMW M2 Coupe (e emëruar G87) sipas disa lajmeve do të dalë në prodhim në dhjetor 2022. Ashtu si Coupe standarde i Serisë 2, M2 Coupe i ardhshëm do të ketë një bosht midis rrotave pak më të gjatë (+ 51 mm), një bosht më të gjerë, një shpërndarje peshe 50:50, si dhe forcë më të lartë rrotulluese.

Informacioni aktual thotë se M2 Coupe i ri do të shfaqë një motor 3.0-litërsh gjashtë cilindër twin-turbo, një manual standard me 6 shpejtësi ose një transmetim automatik me 8 shpejtësi opsionale dhe makinë me rrota të pasme. Që nga fillimi i shitjes, do të jetë në dispozicion standardi M2 me rreth 410 kuaj fuqi dhe konkurrenca më e fuqishme M2 me rreth 430 kuaj fuqi. Gjithashtu, BMW M2 Coupe i ri do të ketë një paketë më agresive të trupit aero, rrota M (deri në 20 inç), dritat e pasme me grafikë OLED, sistemin e shkarkimit sportiv, pezullimin sportiv, diferencën M të kontrolluar në mënyrë elektronike, frenat më të forta, sediljet sportive dhe timon sportiv.Prodhimi i M2 të ri, sipas disa informacioneve, do të zhvillohet në fabrikën e BMW në San Luis Potosi në Meksikë, së bashku me Coupe të ri 2 Series.