Çfarë fitoi dhe humbi Kosova dje në Berlin?

Analisti, njëherësh kryeredaktori i Radio Televizionit të Kosovës, Altin Ahmeti ka komentuar takimin e djeshëm të liderëve të Ballkanit Perëndimor në Berlin të Gjermanisë.

Sipas Ahmetit, epilogu i takimit ishte vetëm fjalë e bukura që e merr era pasi shtetet multi-etnike nuk po funksionojnë.

“Pakicat kombëtare ne shtetet tjera janë vazhdimisht burim sherri”, ka shkruar ai.

Shkrimi i plotë:

e tjera sovjetike me pakicat ruse, qe shërbejnë si kolone e peste për Putinet dhe nacionalizmin rus qe te ndërhyjë ne çdo kohe ushtarakisht.Pastaj, Turqia dhe Greqia, paqen relative, e arritën pas shkëmbimit te popullsive.

Çameria u paqëtua pasi u shfarosen dhe u masakruan shqiptaret.

Realiteti, jo vetëm ne Ballkan por ne te gjithë boten, po tregon qe zgjidhja e probleme vjen nga krijimi i shteteve etnike..Me te drejta maksimale për pakicat qe mbeten brenda territorit.

Ne Asnje menyre tjeter..Ne Provuam Perandorinë Osmane, Jugosllavine e pare , te dyten dhe gjithnjë me te njejtat probleme…

Asnje shtet nuk mund te kete prosperitet dhe zhvillim me pakica agresive qe punojne per zhberjen e shtetit.Ose mbetemi dhe per qindra vite te tjera ne konflikt te vazhdushem, me intenzitete dhe forma te ndryshme varesisht nga rethanat( Parid Turdiu flm per idene dhe shembujt )