Dogana ia kthena prapa HIB Petrol-it maunet me derivate shkaku i cilësisë së dobët

“Gazeta NewBorn” ka arritur të zbulojë një kontrabandë të madhe në piken kufitare në Vermicë dhe në Doganën e Prizrenit.

Pas arrestimeve të mëdha, Dogana dhe policia më në fund është duke i kthyer prapa maunet me cilësi të ulët nga që po hyjnë në Kosovë.

HIB Petrol-i, po ballafaqohet me bllokimin e cisternave të derivateve në doganë.

Kjo kompani, e cila furnizon institucionet e Kosovës, është ballafaquar shpesh edhe me dënime.

Autocisternat e HIP Petrol-it nga Ferizaj, ka ditë të tëra që i janë bllokuar në Doganë për shkak të naftës dhe benzinës të importuar nga Ballshi dhe i kontrabanduar nga vendet e tjera.

HIP Petrol-i, ka disa herë që dënohet për cilësi të dobët dhe mashtrim, si dhe për shkatërrimin e veturave dhe automjeteve të rënda, transmeton gazeta “NewBorn”.

Është e çuditshme se pse po tolerohet kjo kompani e cila e ka marrë pushtetin në dorë dhe e shkatërron ekonominë me naftë dhe benzinë jocilësore. Madje kjo kompani e furnizon edhe Policinë dhe të gjitha institucionet e Kosovës.

“Konsumatorët duhet të jenë të vëmendshëm që mos të furnizohen në HIP Petrol, sepse të gjitha derivatet e kësaj kompanie janë jocilësore si dhe të kontrabanduara”, shkruan gazeta “NewBorn”.