Gjermania ia refuzon vizën, kosovari shpërthen në Facebook: Ju bëj thirrje…

Një kosovar ka treguar në Facebook frustrimin me Ambasadën Gjermane në Prishtinë, pasi kjo e fundit ia refuzoi vizën e edukimit atij.

I nervozuar me vendimin e ambasadës, e cila ia ka refuzuar vizën atij për arsye se nuk ka ofruar dëshmi të mjaftueshme materiale dhe familjare për t’u kthyer në Kosovë,  Avi Gashi ka publikuar në profilin e tij në Facebook një fotografi të dokumenteve, duke ia bashkëngjitur fjalët:

“German Embassy Pristina just denied my right for education!! Ambasada Gjermane sapo ma ndaloi te drejten e edukimit!! Mua, një të riu kosovar, pa asnjë problem gjyqësor, punëtor i zellshëm për të ardhmen e Kosovës, në të njejtën kohë kritikues i madh i personave që ikin nga Kosova. Me ftesë të një organizate kredibile si Friedrich Ebert Stiftung, Prishtina Office, e cila garanton për mbulimin e të gjitha shpenzimeve, Ambasada Gjermane thot: JO. Me arsyetimin se: Nuk ki arsye te mjaftueshme materiale edhe familjare me u kthy ne Kosove. Sa arsye ma shume duhet sesa puna e rregullt, pagesat e rregullta te trustit e gjithçka tjetër. Kjo është mëse e tepërt, prandaj iu bëj thirrje të gjithë atyre të cilët kanë aplikuar për qëllime studimore, trajnime etj. Nëse iu kanë anulu vizen, ju lutem më kontaktoni.”