“Haradinaj nuk pyetet për asgjë”

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, tha sot në Nish se kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj nuk pyetet në negociatat ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës dhe se me të nuk po negociohet.

“Nëse do të pyetej Ramush Haradinaj, atëherë Serbia nuk do të ekzistojë, por për shkak se ai nuk pyetet dhe se me të nuk po negociohet, do të jetë ashtu siç janë pajtuar negociatorët tanë dhe ashtu siç do të pranojnë qytetarët e Serbisë”, ka thënë Vulin në lidhje me deklaratat e Haradinajt se do të ketë marrëveshje me Serbinë nëse kjo e fundit e njeh Kosovën, dhe nëse Presheva, Bujanoci dhe Medvegja do t’i bashkëngjiten Kosovës.

Ai e përshkroi “mosndëshkimin e terroristëve të tilla si Haradinaj mund të mos asgjë tjetër për të thënë, por të përpiqet të prishin marrëveshjen, për të penguar, sepse në qoftë se prishur dhe marrëveshja e thyer, në qoftë se mbahet status quo, Haradinaj do të jetë i lirë”.

“Nëse marrëveshja do të arrihet dhe nëse ne jemi në gjendje të themi se ne mund të ecim përpara, atëherë do të funksionojë gjykata për ‘krimet’ e luftës së UÇK-së dhe e gjithë ajo që Haradinaj dhe të tjerët ai po përpiqen t’i shmangen”, tha ministri Vulin.