Hashim Thaçi tradhton veteranët dhe deputetët

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaci në konferencën për media në prag 10-vjetorit, ka folur për iniciativën e deputetëve për shfuqizimin e Gjykatës Speciale. Ai përfundimisht ka ndërruar qëndrim sepse sot potencoi se Gjykata special nuk mund dhe nuk do të shfuqizohet.

Presidenti Thaçi ka shpjeguar pse në vitin 2015 kishte qenë aq pro krijimit të Gjykatës Speciale, që tani e konsideron padrejtësi historike që i është bërë Kosovës.

Thaçi ka thënë se mundësia e krijimit të një gjykate përmes sponsorizimit të Rusisë në OKB dhe vendeve të tjera që nuk e kanë njohur Kosovën, e kanë shtyrë atë të jetë pro krijimit të Gjykatës Speciale. (Kliko mbi link dhe shiko pamjen e plotë ⤵⤵⤵)

Si përfundim, Thaçi për herë të parë së fundmi tha se Gjykata Speciale nuk mund dhe nuk do të shfuqizohet.