Hiqni dorë nga ilaqet, mjekët në Skoci zbulojnë ‘recetën’ për jetë të shëndetshme

Mjekët në Skoci prej këtij muaji mund t’ia përshkruajnë paralel me recetën e barnave edhe ecjet në natyrë pacientëve të tyre.

Ky është programi i parë i këtij lloji që do të jetësohet në Britaninë e Madhe, transmeton Gazeta Express.

Përshkrimi i ecjes në natyrë, parasheh që të ketë ndikimin në uljen e shtypjes së gjakut, shqetësimit dhe të rrisë lumturinë për pacientët e sëmurë nga diabeti, sëmundjet mendore, stresi, sëmundjet e zemrës dhe të prekur nga sëmundjet e tjera.

Janë edhe disa aktivitete të tjera që e shoqërojnë programin, e të cilat mund të përshkruhen nga mjeku. Disa prej sugjerimeve hyn edhe shëtitja me qen, ndjesia e barit në pranverë, shijimi i erërave të forta dhe detit.