Këto dy qytete të Kosovës vërshohen nga uji si pasojë e reshjeve të shiut (Foto)

Nga të reshurat e shumta të shiut janë shkaktuar vërshime në komunat e Deçanit dhe Junikut.

Kryetari i Deçanit Bashkim Ramosaj tha se bashkë me ekipet komunale nga mëngjesi ndodhet në terren pas vërshimeve që tha se kanë krijuar situatë emergjente.

“Për shkak të të reshurave të shiut është krijuar situatë emergjente. Nga mëngjesi ekipet janë në terren duke bërë përpjekje për menaxhimin e situatës”, tha Ramosaj.

Ai tha se shpreson që situata të përmirësohet, ndërsa tregoi në cilat fshatra po punohet kundër vërshimeve.

“Janë disa pika më komplekse në disa fshatra, Carabreg i Epërm, Prejlep, Baballoq dhe Isniq ku po punohet intensivisht. Shpresojmë që edhe të reshurat e shiut të ndalen”, tha Ramosaj per kallxo.com.

Ndërsa në Junik komuna njofton se lumenjtë Ereniku dhe Tava kanë dalë nga shtrati duke shkaktuar dëme në fshatrat nga kalojnë.

Juniku për shkak të vërshimeve e ka krijuar shtabin e mergjencës.