Këto janë kufizimet për komunat me rrezik më të ulët

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka njoftuar për masat e reja për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Në një konferencë për media, Hoti ka bërë me dije se në komunat që janë në zonën e gjelbër, është kufizuar orari i funksionimit të veprimtarive.

Në këto komuna, qendrave tregtare dhe veprimtarive të hotelerisë dhe gastronomisë u lejohet veprimtaria nga ora 05:00 deri në orën 20:00.

Pas kësaj ore, lejohen vetëm shërbimi merre me vete ose porosi me dërgesa.

Edhe për komunat që gjenden në zonën e verdhë janë marrë masa.

Bizneset në këto komuna lejohen të ushtrojnë veprimtarinë e tyre nga ora 05:00 deri në orën 18:00.

Pas kësaj ore, për gastronominë lejohet vetëm shërbimi merre me vete dhe porositë me dërgesë.

Ndërkohë, institucionet publike dhe private lejohen të punojnë vetëm me staf esencial.