Kryeministri Kurti e përfundon konferencën për media me një batutë për Atifete Jahjagën

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka mbajtur një konferencë për media pas publikimit të një marrëveshje sekrete siç e quajti, të nënshkruar nga ish-kryeministri Thaçi në vitin 2013.

Thaçi në letrën që i ka dërguar ish-sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Anders Fogh Rasmussen, zotohet se Forcat e Sigurisë së Kosovës nuk do të ndërmarrë misione në veri të shtetit, pa KFOR-in, letër e cila nuk është bërë publike.

Në pyetje e shumta të gazetarëve drejtuar Kryeministrit, njëra nga to ishte se “a ka qenë e njoftuar ish-Presidentja Atifete Jahjaga për letrën mes Thaçit dhe ish-sekretarit të NATO-s duke qenë se Presidenti është komandant supreme i forcave të armatosura”.

Kryeministri Kurti u përgjigj me një batutë.

“Faleminderit për këtë pyetje kaq të mirë për zonjën Jahjaga” /Express/