Ky është momenti historik, kur Kosova u shpall shtet

12 vite më parë në Kuvendin e Republikës së Kosovës u shpall Pavarësia.

Leximin e deklaratës së Pavarësisë e bëri kryeministri atëhershëm, Hashim Thaçi. Pas çlirimit të Kosovës, shpallja e Pavarësisë ishte ngjarja më e historike dhe më e madhja e shtetit tonë.

Shpallja e Pavarësisë u bë në ora 15:39.

Sot Kosova feston 12 vjetorin e saj. Urime!

Më poshtë ju sjellim një video të asaj kohe: