Ky është subjekti politik më i votuari nga Diaspora e Vushtrrisë

Ndonëse ende ka kohë deri te rezultatet zyrtare tashmë në publik po lakohen edhe numrat e votave që kanë marrë partitë nga votat e diasporës.

Diaspora del t’i ketë dhënë vota mjaftueshëm fituesit të këtyre zgjedhjeve, Vetëvendosjes!, dhe Albin Kurtit.

Sipas disa të dhënave që po qarkullojnë në profile të ndryshme në rrjete sociale rezultatet e votave të diaspores janë si në vijim:

1. LVV 394 vota /
2. PDK 68 vota/
3. LDK 40 vota/

4. Nisma 17 vota/
5. AAK 7 vota.