Mbi 52 mijë persona kanë vizituar hotelet në Kosovë

Mbi 52 mijë persona kanë vizituar hotelet në Kosovë gjatë vitit tre mujorit të parë të 2020.

Kështu ka bërë të ditur Agjencia e Statistikave të Kosovës përmes raportit të publikuar “Statistikat e Hotelerisë në Kosovë.

Gjatë kësaj përudhe 215 hotel në Kosovë kanë ushtuar veprimtarin e tyre.

Më së shumti vizitor që kanë pasur hotele në Prishtinë dhe Pejë.

Nga numri i vizitorëve 41 për qind ishin vendor ndërsa 58 për qind të huaj.

Në TM1 2020, numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) ishte 52 829, prej tyre 41.38% ishin vendorë.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren, Pejë e kështu me radhë.

Sa u përket vizitorëve të huaj numri më i madh është nga Shqipëria, Turqi, Gjermania./Gazeta Infokus

Më të vizituarat