Pamje të sulmit të 11 shtatorit që rrallëkush i ka parë

Shkatërrimi i Kullave të Qendrës Tregtare Botërore në Nju Jork më 11 shtator të vitit 2001 ishte një nga ngjarjet më të rëndësishme dhe tragjike në historinë moderne amerikane.

E gjithë bota kishte hedhur shikimin nga kjo ngjarje, me mediat e vendeve evropiane duke raportuar me ditë e javë, transmeton lajmi.net.

Me gjithçka që ka ndodhur në politikën globale në 20 vitet e fundit, shumë nga imazhet e asaj kohe janë zbehur në kujtimet tona.

Megjithatë, ky është një moment tepër i rëndësishëm në historinë e botës, prandaj është thelbësore që të kemi një kuptim të duhur të ngjarjeve që ndodhën atë ditë për të pasur një pamje të plotë të asaj që po ndodh tani në botë.

Më poshtë gjendet një koleksion fotografish të rralla nga ajo ditë që kohët e fundit po qarkullojnë në internet. Këto foto japin një pamje të shkurtër në realitetin e asaj që ndodhi atë ditë.