PDK duhet te reflektoj

Shkruan: Elhami Qeriqi

Me bere “pershtypje” arsyetimi i Shukri Bujes ne letren e dorëheqjes. Buja paska bere nje varg akuzash ne drejtim ne kryetarit, Kadri Veseli per humbjen qe PDK e pesoi ne zgjedhjet parlamentare te qershorit.

Po t’mos e njihnim Bujen vertet do te na “thynte “zemren te gjitheve per kete aktë doreheqje, siç e quan ai parimore, qe per hire te se vertetes kjo doreheqje do te duhej te ndodhte qysh ne veren e vitit 2013. (Para zgjedhjeve lokale te ketij viti).

At’here ishe bere gabimi i madh nga ish kryetari i PDK-se, z.Hashim Thaçi, i cili edhe per kunder vullnetit te strukturave te partisë ne Lipjan, nominoi Sh.Bujen per kandidat te Lipjanit, gabim i cili i kushtoi me humbjen e pushtetit ne Lipjan, edhe pse PDK-ja me nje kandidat tjeter do te kishte fitoren e sigurtë ne ato zgjedhjet, por meqe ndodhi e kunderta e saj, tasht jemi ku jemi.

Nuk e di se çfare priste Buja qe edhe z. Kadri Veseli te perseriste nje gabim qe e kishte bere paraardhesi i tij, z.Thaçi a? Per fund mendoj qe z.Veseli ka bere nje hap te rendesishem per PDK-në ne Lipjan, megjithse kjo eshte e pamjaftueshme, kur kemi parasysh, nepotizmit dhe kalbëzimin e tere struktures partiake ne kete komunë.

(Autori është anëtar i Këshillit të Përrgjithshëm të PDK-së në Lipjan)