Putin ka një mesazh për serbët e Kosovës

Presidenti rus Vladimir Putin me siguri do të sjellë një mesazh që do të inkurajojë të gjithë serbët në Kosovë, tha ministri serb i Inovacionit dhe Zhvillimit Teknologjik Nenad Popoviq.

Ai thotë se ‘Putin me siguri do të thotë se Kosova është një pjesë e pandashme e Serbisë për Rusinë dhe do të vazhdojë të mbështesë Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së’.

“Unë jam i sigurt se do të hapen çështje shumë të rëndësishme politike për të vazhduar dialogun, sepse Serbia është për dialog. Rusia ka shprehur tashmë gatishmërinë e saj disa herë, nëse ka një ndryshim në formatin e dialogut dhe duhet të vijë pasi marrëveshja e Brukselit dështuar,” tha Popoviq për Tanjug.