Reagon edhe O’ Connell; S’ka faj KSHC që nuk janë akredituar universitetet

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell ka reaguar në Facebook rreth vendimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë për mos akreditimin e tri universiteteve publike.

O’Connell ka thënë se KShC-ja duhet të lejohet të veprojë në mënyrë të pavarur nga politika.

“Të rinjtë e Kosovës meritojnë një edukim të mirë që njihet ndërkombëtarisht. Institucionet e pavarura duhet të lejohen të veprojnë në mënyrë të pavarur pa ndërhyrje politike”.

Ai e ka quajtur vendimin e KSHC-së të vështirë por të domosdoshëm.

“Vendimi i Këshillit Shtetëror të Cilësisë për tërheqjen e akreditimit është një vendim i vështirë. Por universitetet duhet të plotësojnë disa kritere, veçanërisht nëse duan që vendet e tjera evropiane të njohin diplomat e tyre. Nëse universitetet kanë dështuar, pavarësisht paralajmërimeve, për të përmbushur kërkesat minimale të cilësisë, është faji i tyre, jo faji i Këshillit”.

Më tej ambasadori ka thënë se Qeveria britanike dhe Këshilli Britanik i Akreditimi vazhdimisht janë përpjekur të ndihmojnë universitetet në Kosovë.

“Qeveria britanike dhe Këshilli Britanik i Akreditimit janë përpjekur të ndihmojnë universitetet publike dhe private për të përmbushur kërkesat e cilësisë. Tani kjo çështje është një provë e vërtetë për Kosovën. Rezultati do të tregojë nëse sistemi arsimor i Kosovës është ndërtuar për t’u shërbyer qytetarëve të saj dhe interesit kombëtar, ose për t’i shërbyer një grupi të ngushtë njerëzish dhe interesash private” /GazetaExpress/