Sa gjatë mund të qëndrojë një pulë e papjekur në frigorifer

Ne gjithmonë duam të sigurohemi që po shërbejmë ushqim të freskët dhe të shëndetshëm për familjet tona, por është edhe më e rëndësishme tani që shumë prej nesh po përpiqen t’i bëjnë ushqimet tona të zgjasin për aq kohë sa të jetë e mundur, që të mos dalim shumë gjatë periudhës së COVID-19.

Si një nga përbërësit më të zakonshëm dhe të pëlqyeshëm në ushqime, ekziston një shans i mirë që keni parë në frigoriferin tuaj dhe keni pyetur veten se sa kohë mund të zgjasë pula e papjekur që keni.

Sipas Administratës së Ushqimit dhe Barnave, ju keni vetëm një ose dy ditë pas blerjes për të gatuar pulën tuaj. Kjo vlen për të gjithë pulën ose thjesht pjesë të saj, si gjoksi ose kofsha.

Mund të tingëllojë si një kohë shumë e shkurtër, por është ajo që administrata e quan një “afat të shkurtër por të sigurt” për të shmangur helmimin nga ushqimi, transmeton Telegrafi.

Sapo të jetë gatuar mishi i pulës, përfshirë skuqjen, pjekjen ose i tretur në salcë ose lëng mishi – do të zgjasë pak më gjatë në frigoriferin tuaj me tre ose katër ditë.