Shefqet Krasniqi demanton BIK-un për ligjëratat në Xhaminë e madhe

Imami i liruar nga akuzat për shmangie nga tatimi dhe nxitje në terrorizëm, Shefqet Krasniqi pritet tu kthehet ligjëratave në Xhaminë e Madhe.

Këtë e ka konfirmuar për Kallxo.com vetë Shefqet Krasniqi.

Madje ai ka thënë se kjo kërkesë i është pranuar edhe nga kryetari i BIK-ut, Naim Tërnava.

“Po do t’i rikthehem ligjërimit, pas 4 vite e gjysmë. Këshilli i Bashkësisë Islame në Prishtinë e ka aprovuar kërkesën time. Ndërsa këtë e ka miratuar edhe myftiu Naim Tërrnava”, tha Shefqet Krasniqi.

Por në lidhje me këtë temë, asgjë nuk po di Bashkësia Islame e Kosovës.

Zëdhënësi i BIK-ut, Ahmet Sadriu tha për Insajderin më herët se s’ka njohuri që Krasniqi do të ligjërojë në Xhaminë e Madhe.

“Unë nuk kam informata për diçka të tillë”, është përgjigjur Sadriu për Insajderin.

Insajderi gjithashtu ka kontaktuar për këtë çështje sekretarin  e BIK-ut, Resul Rexhepin.

As ky i fundit nuk ka pranuar të flas, duke thënë se nuk ka njohuri.

Shefqet Krasniqi ishte larguar nga pozita e imamit, pasi u përball me drejtësinë për disa akuza.

Para 8 muajsh imami Krasniqi ishte liruar nga Gjykata Themelore e Prishtinës.

Gjykata Themelore në Prishtinë e ka liruar nga akuzat për vepra penale të terrorizmit dhe shmangie nga tatimi, ish-imamin e Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi.

Ish-imami akuzohej për veprat penale “shtytje në kryerjen e veprave terroriste”, “nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtarë, racor, fetar apo etnik” dhe veprën “shmangie nga tatimi”. /Insajderi.com