Shumë njerëz e shkruajnë gabim: Mësoni si shkruhet saktë shkronja “g”

Megjithëse e kemi parë dhe përdorur miliona herë, shumica e njerëzve nuk dinë se si shkruhet latinishte “g” e shtypit.

Hulumtimet e fundit kanë treguar se shkronja “g” është përdorur në shumicën e librave, romane, novela dhe email’ave, por njerëzit ende nuk e njohin formën e duhur. Deri në këtë zbulim erdhi një studim nga Universiteti Johns Hopkins.

Përveç mosnjohjes së formës së saktë, shumica e të anketuarve nuk e dinin se ekzistojnë dy versione të letrës g.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Njëra formë është “g” – një formë rrethore, pa një vizë lart, dhe tjetra është si numri 3, dy forma rrethore me një vizë më lart.

Ekspertët shpjegojnë se kjo është për shkak se nuk ka vend për të mësuar versionin e shtypur të letrës latine G dhe prandaj nuk i kushtoi vëmendje këtyre detajeve, shkruan Daily Mail.

Gjatë testimit, shkencëtarët kërkuan nga të anketuarit të shkruajnë të dy versionet e shkronjës “g”, ndërsa vetëm 38 prej tyre e njihnin vetëm përgjigjen e saktë.

“Njerëzit nuk kanë idenë se ekzistojnë dy versione. Edhe kur u thamë atyre se ka të vërtetë, disa nuk na besuan, “tha Dr. Kimberly Wong, një nga autorët e hulumtimit.

Një pjesë tjetër e testi ka qenë ajo, që atyre iu është dashur të zgjidhnin versionet e duhura nga ato të ofruarat. Vetëm 7 nga të anketuarit e kanë ditur përgjigjen e saktë.

Shikoni videon për të mësuar përgjigjen e saktë./gazetametro.net