Tronditet Amerika ja çfarë po ndodh në kufirin e saj

Gjithnjë e më shumë emigrantë nga Amerika Qendrore po iu afrohen kufijve të SHBA-së dhe Meksikës, dhe aktualisht ka rreth 5,000.

Agjencia e lajmeve AP thekson se numri i migrantëve në kufi u rrit gjatë natës dhe ata aktualisht po shkojnë drejt qytetit të Tapakulës, Meksikë, në një kolonë rreth 1.5 kilometra të gjatë.

Disa qindra emigrantë kanë aplikuar për statusin e refugjatëve në Meksikë, dhe 1.500 emigrantë besohet të jenë në vend.