Trump deklarohet për konfliktin Izrael-Palestinë

Ish-presidenti i SHBA-së Donald Trump foli të martën mbrëma për kon fliktin midis Izraelit dhe Hamasit palestinez, duke thënë se paqja mbretëroi në zonë gjatë mandatit të tij, pasi ar miqtë e Izraelit e dinin që Shtetet e Bashkuara qëndronin fort pranë atij vendi.

“Ndërsa isha në Shtëpinë e Bardhë, ata na thirrën presidencën e paqes, pasi ishte e qartë për ar miqtë e Izraelit se Shtetet e Bashkuara qëndrojnë fuqishëm me shtetin hebre dhe se në rast të një su lmi ndaj Izraelit, hakmarrja e shpejtë do të ndiqni.

Tani që Biden është president, bota është më e paqëndrueshme dhe ka më shumë dhu në pasi Biden tregoi dobësi dhe mungesë mbështetjeje për Izraelin, gjë që çoi në su lme të reja ndaj aleatëve tanë”, tha Trump, raporton Jerusalem Post.