Trump refuzon të zhvilloje virtualisht debatin me Biden

Presidenti i SHBA-ve Donald Trump ka refuzuar të marrë pjesë në një debat televiziv virtual me rivalin e tij demokrat Joe Biden. Komisioni që organizon debatin në Miami në 15 tetor kishte thënë më parë se do të duhej të zhvillohej në distancë.

Vendimi u mor pasi Z. Trump u trajtua për Covid-19. Presidenti tha se nuk do ta humbiste kohën e tij në një lëvizje të krijuar për të “mbrojtur” rivalin e tij. Fushata e Z. Biden tha se Z. Trump po përpiqej të shmangte përgjegjësinë për “dështimet e tij në Covid dhe ekonominë”.

Debati i parë presidencial në 30 Shtator shkoi në fyerje dhe ndërprerje. Debati nënpresidencial, i mbajtur të mërkurën në mbrëmje midis Mike Pence dhe Kamala Harris, ishte një ngjarje shumë më e matur.

Zgjedhjet në ShBA do të mbahen në 3 Nëntor. Sondazhet e fundit të opinionit sugjerojnë se Z. Biden ka një epërsi të lartë me një shifër në shkallë kombëtare, por rezultati shpesh vendoset në shtetet e fushës së betejës ku gara mund të jenë shumë më afër.