Vëmendje prindër, kjo bimë mund të jetë e rrezikshme për fëmijën tuaj

Kjo bimë është e rrezikshme për fëmijët.

Prindërit janë duke u paralajmëruar që t’i ruajnë fëmijët e tyre nga bima e quajtur “hogëeed”, pasi ajo është përsëri aktive në këtë kohë të vitit

Bima është e lehtë për t’u njohur, pasi ajo mund të rritet deri në një lartësi prej katër metrash dhe ka gjethe gjigande.

Ajo mund të shkaktojë lëndime serioze në qoftë se ajo vjen në kontakt me lëkurën e njeriut dhe rrezet e diellit. Një proces i quajtur phototoxicity ndodh, që do të thotë që ju mund t’ju bëhet lëkura me flluska të mëdha.

Nëse ju ose fëmija juaj ka ardhur në kontakt me këtë bimë, është e rëndësishme një shpëlarje me shumë ujë. Parandaloni vendin nga ekspozimi ndaj dritës së diellit për të parandaluar shfaqjen e flluskave të reja.

Jini shumë të kujdesshëm, sepse prekja e syve mund të shkaktojë edhe verbëri! Kjo është bimë vërtetë e rrezikshme.