Vjosa Osmani me një mesazh epik për Listën Serbe rreth krijimit të ushtrisë së Kosovës

Deputetja e LDK-së Vjosa Osmani tha se seanca e sotme do të kryejë një punë që është vonuar.

“Në fillim të vitit 2016 kam qëndruar në këtë foltore që të procedohet me planin B pra me ndryshime ligjore, meqë nuk bëhej ndryshe për shkak të bllokimit të serbëve”, tha ajo.

Osmani tha se kjo mund të bëhet vetëm nëse kanë përkrahjen e SHBA-ve dhe vendeve tjera në NATO.

Deputetja e LDK-së tha se vullneti i 10 deputetëve nuk mund të shkel vullnetin e 100 deputetëve tjerë.

“Ju nuk rrezikoheni nga ushtria, por , ju dhe ne rrezikohemi vetëm nga bandat në veri. Por kjo ushtri do të iu mbroj juve nga ata kriminelë, edhe pse ju dolët nga salla”, tha Osmani.