Vlora Çitaku e përfundon mandatin e ambasadores së Kosovës në SHBA

Vlora Citaku e ka përfunduar zyrtarisht detyrën e Ambasadores së Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA).

Këtë gjë e ka konfirmuar Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

“Ambasadorja e Kosovës në # ËashingtonDC @vloracitaku ka përfunduar me sukses mandatin e saj. Ne dëshirojmë të shprehim mirënjohjen tonë më të sinqertë për shërbimin e saj dhe përfaqësimin e jashtëzakonshëm të #Kosovës në Shtetet e Bashkuara”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Vlora Çitaku është ambasadorja e tretë e Kosovës në SHBA që prej shpalljes së pavarësisë.

Vlora Çitaku më parë ka qenë ministre e Integrimit Europian dhe ish-zëvendësministre e Jashtme.

Çitaku ka qenë deputete në dy legjislatura nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës. Ka qenë e angazhuar në komisionet parlamentare për punë të jashtme dhe integrim evropian.