Zhvillime të reja në kampin e LDK-së: Zyrtari i lartë s’e përjashton mundësinë e koalicionit me AAK-në dhe NISMA-n

Sot Kryesia e LDK-së ka mbajtur një mbledhje e cila edhe pse zgjati më shumë se dy orë, përfundoi pa një marrëveshje në lidhje me ofertën e fundit të VV-së për bashkëqeverisje.

Në lidhje me këtë, në Debat Plus ka folur anëtari i kryesisë së LDK-së, Ismet Beqiri, i cili ka thënë se nuk lëshojnë pe.

Ndërsa ai gjithashtu nuk e ka përjashtuar mundësinë e koalicionit me AAK-në dhe NISMA-n.

Beqiri, shtoi gjithashtu se jo të gjithë e duan Kurtin për kryeministër, por marrëveshja është marrëveshje. Ai komentoi edhe postin e kryeparlamentarit, i cili ka bllokuar koalicionin.

“A po mendoni që të gjithë e pëlqejnë Kurtin nga radhët e LDK-së për kryeministër, po iu them që jo, por sa i përket kryetarit të Kuvendit, nuk shkon në seancë nëse s’ka marrëveshje.

Nëse s’ka pas propozim nga LDK dhe përgjigjen tonë e kanë marrë më 23 tetor dhe kanë shku në seancë pa përgjigjen tonë.

Por, ne kemi tregu që jemi edhe për marrëveshje edhe për bashkëpunim. Ata kanë shku pa marrëveshje me ne, e kanë ba propozimin.

Sot, ne ishim në një situatë, ne ende jemi ne negociata, në bisedime, ne po e konsiderojmë që posti i kryeparlamentari, shtyllë e një mirëbesimi të ndjersjelltë, nëse kjo s’bëhet nga VV kjo tregon se s’ka mirëbesim”