Kjo është makina më e shpejt, më e bukur dhe më e shtrenjt

Kushton dy milion euro dhe konsiderohet si makina më e shpejtë komercialet në botë. Sidoqoftë, kjo nuk është gjëja më e rëndësishme. Pininfarina Battista u prezantua vitin e kaluar në Panairin e veturave në Gjenevë. Dhe kur e shihni këtë makinë, është e pamundur të mos dashuroheni menjëherë me të.

Gjëja e parë që të gjithë menduan kur panë këtë bukuroshe sportive italiane ishte se kjo ishte konkurrentja e parë e Ferrari-it dhe Lamborghini-t. Dhe kjo nuk është e gjitha. Kjo është një hiper-makinë. Kjo është një makinë elektrike. Kjo makinë mund të kalojë deri në 450 kilometra me një karikim të vetëm!

Battista zhvillon një shpejtësi prej 100 kilometra në orë në më pak se dy sekonda. Në më pak se 12 sekonda, Batista arrin një shpejtësi prej 300 km/h, dhe shpejtësia maksimale që mund të arrijë është sa 400 km/h. Fuqia e motorit është rreth 1900 kuaj fuqi, e cila është dy herë më e madhe se një makinë e Formula 1!

Problemi i vetëm është se Battista kushton dy milion dollarë. Nuk duhet harruar se kjo nuk është vetëm një makinë italiane. Në të vërtetë, kompania indiane ‘Mahindra’, bleu shumicën e aksioneve në pronësinë e “Pininfarina” në vitin 2015, e cili deri atëherë bashkëpunonte gjithashtu me “Ferrari”.

Mahindra ka riorientuar “Pininfarina” në prodhimin e makinave, dhe kompania Tesla ka fituar një konkurrencë serioze në prodhimin e makinave elektrike të shpejta, argëtuese, moderne dhe të bukura.